Λίγα λόγια για την λειτουργία του blog.

Το blog δημιουργήθηκε από ελεύθερους ανθρώπους που αγωνίζονται για την αναρχία,χωρίς συμβιβασμούς,δόγματα και μορφές εναλλακτικής εξουσίας ή κλίκας.Δίνεται η δυνατότητα στον οποιονδήποτε να εκφράσει τις απόψεις του,επικοινωνώντας μαζί μας στο lykoitounotou@riseup.net,είτε συμπράττει με κάποια ομάδα,είτε πορεύεται σαν άτομο,αρκεί αυτές να είναι αληθείς και να μην φέρουν κίνδυνο προσωπικής στοχοποίησης από τα μέσα καταστολής,σε αντίθεση με πολλά blogs και σωρό δημοσιευμάτων,απο τους υπερασπιστές του ρεφορμισμού.

Sunday, May 3, 2015

Ανακοίνωση για τα γεγονότα στην Πάτρα από την Σ.Α.Μ.Χ.Ο.



                                   Ανακοίνωση για τα γεγονότα στην Πάτρα

Στην πλατεία Όλγας μαζευόμαστε άτομα που αυτοπροσδιοριζόμαστε είτε ως αναρχικοί, είτε ως αναρχοκομουνιστές ,είτε ως χαοτικοί είτε ως μηδενιστές.Παρά την διαφορετικότητα των θεωρήσεων μας, όχι μόνο ανεχόμαστε αλλά έχουμε κάνει πράξη την συνύπαρξη μας.Έχουμε κάνει πράξη την συνύπαρξη μας, μέσα απο συνεχόμενες κουβέντες και αλληλοσεβασμό της προσωπικότητας, της ζωής και της θεώρησης του καθενός.
Επειδή δεν βάζουμε κανένα όριο στην ελευθερία μας και δεν δεχόμαστε να παίζουμε πολιτικά παιχνίδια ή άλλα να λέμε και άλλα να κάνουμε, γι' αυτό και συναντήσαμε απο παντού την απόρριψη.Κάθε φορά που πηγαίναμε να εκφράσουμε την άποψη μας σε συνελεύσεις του α/α χώρου βρίσκαμε πάντα μπροστά μας, την άρνηση των στεκιών και των ομάδων να ακούσουν την γνώμη μας πόσο μάλλον να υιοθετήσουν ένα κομμάτι της ή και ολόκληρη.Αρνούμενοι λοιπόν να ακούσουν  τις θεωρήσεις και το λόγο μας, μας απέκλεισαν απο κάθε διαδικασία, με σκοπό να φιμώσουν  την ύπαρξη μη προαποφασισμένων απ'αυτούς προτάσεων και λόγου.
Μετά απο μια σειρά επιθέσεων  και ετσιθελικών αποκλεισμών απο την ανοιχτή συνέλευση της κατάληψης του παραρτήματος , αποφασίσαμε τα άτομα που γράφουμε αυτό το κείμενο, να μην ξαναπάρουμε μέρος σε αυτήν τη συνέλευση.
Απ'ότι φάνηκε, ούτε αυτό αρκούσε στα στέκια και τις ομάδες, που μας απείλησαν απο την διαδικασία της ανοιχτής συνέλευσης του παραρτήματος.Ήθελαν να πάψουμε να αυτοπροσδιοριζόμαστε όπως εμείς γουστάρουμε και, κατηγόρησαν πολλούς απο μας ως μπάχαλα, χουλιγκάνια, απολιτίκ, πρεζάκια, ρουφιάνους, τραμπούκους.
Μαζί με τη βία και τον αποκλεισμό του κράτους, τώρα δεχόμαστε τη βία (ειδικά ψυχολογική) και τον αποκλεισμό  των πρώην συναγωνιστών μας στο δρόμο.
Όσο για την φάση στη Γεροκωστοπούλου, καθώς και τα γεγονότα που ακολούθησαν στο επί τα πρόσω, δεν θεωρούμε οτι έχουν πολιτική βάση.Πιστεύουμε ξεκάθαρα οτι είναι προσωπικό θέμα και ο μοναδικός λόγος που βαφτίστηκε πολιτικό, είναι για να συσπειρώσει στέκια και ομάδες, ώστε να εκβιαστούν κείμενα αλληλεγγύης.Μια πράξη (φασαρία/διένεξη) που ξεκίνησε ως προσωπικό θέμα, κατέληξε ως μέγιστο πολιτικό πρόβλημα  όπου οι δήθεν φταίχτες δεν είναι μόνο αυτοί που συμμετείχαν, αλλά και όσοι συναναστρέφονται με τον οποιοδήποτε τρόπο μαζί τους.
 Οι αναρχικοί των ομάδων και των στεκιών χρησιμοποίησαν την συλλογική ευθύνη, το κατεξοχήν συστημικό όπλο, για να πλήξουν όχι μόνο όσους συμμετείχαν στο επεισόδιο αλλά και τον ευρύτερο χώρο, που δεν μπορούν να ελέγξουν-καθοδηγήσουν μέχρι τώρα.Για να διατηρήσουν τον έλεγχο και τη συνοχή των ομάδων και των στεκιών τους, ανακάλυψαν-δημιούργησαν εξωτερικό εχθρό, ώστε να μην αμφισβητήσει κανένας το ρόλο τους στο χώρο.Έβγαλαν "πολιτοφυλακές" και περιφρουρήσεις στο δρόμο, όχι γιατί φοβούνται επίθεση, αλλά για να πετύχουν την πολυπόθητη συνέχιση της σαθρής συσπείρωσης τους.
Δεν είμαστε διατεθειμένοι να ξεκινήσουμε, πόσο μάλλον να συνεχίσουμε, μια διένεξη με καμιά ομάδα ή στέκι, όσο αυτές δεν μας προκαλούν. Προειδοποιούμε τους πάντες πως αν συνεχίσουν να ασχολούνται ιδεοληπτικά μαζί μας, τότε θα απαντήσουμε με τους τρόπους που ξέρουμε καλύτερα απο όλους.Ήμασταν μαζί  ή τουλάχιστον δίπλα, τόσα χρόνια στους δρόμους και ξέρουμε όσα ξέρουν και οι ίδιοι. Τις τακτικές εκφοβισμού (παραπληροφόρησης, συκοφάντησης, στοχοποίησης και αποκαλύψεων) που χρησιμοποιούν είς βάρος μας μπορούμε να τις χρησιμοποιήσουμε άνετα κι εμείς. Ας τραβήξει ο καθένας το δρόμο του, στον πόλεμο ενάντια του κράτους και των θεσμών του  και, τους ευχόμαστε ολόψυχα  να αποδειχθούν αποτελεσματικότεροι απο εμάς.
Εμείς λέμε απο μακριά και με ανεκτικότητα εκτός και αν εσείς λέτε απο κοντά και χωρίς ανεκτικότητα.


                                                    Σύμπραξη Αναρχικών, Μηδενιστών, Χαοτικών πλατείας Όλγας
                                                                                                                                                         Πάτρα 

No comments:

Post a Comment