Λίγα λόγια για την λειτουργία του blog.

Το blog δημιουργήθηκε από ελεύθερους ανθρώπους που αγωνίζονται για την αναρχία,χωρίς συμβιβασμούς,δόγματα και μορφές εναλλακτικής εξουσίας ή κλίκας.Δίνεται η δυνατότητα στον οποιονδήποτε να εκφράσει τις απόψεις του,επικοινωνώντας μαζί μας στο lykoitounotou@riseup.net,είτε συμπράττει με κάποια ομάδα,είτε πορεύεται σαν άτομο,αρκεί αυτές να είναι αληθείς και να μην φέρουν κίνδυνο προσωπικής στοχοποίησης από τα μέσα καταστολής,σε αντίθεση με πολλά blogs και σωρό δημοσιευμάτων,απο τους υπερασπιστές του ρεφορμισμού.

Saturday, September 19, 2015

Οι ψευδαισθήσεις της δημοκρατίας τρέφονται με εκλογές.

Στάλθηκε στο" λύκοι του νότου"Ακόμα μια απόπειρα του συστήματος ,να καταστήσει συνένοχους-συμμέτοχους τους ανθρώπους-υπηκόους του, βρίσκεται σε εξέλιξη.
Το σύστημα δημιουργεί κρίσεις ,για να μπορεί να ελέγξει με το φόβο και την ελπίδα τους υπηκόους του και εμφανίζει τη δημοκρατία ,που είναι το πιο πολύτιμο εργαλείο του και τις εκλογές, ως θεραπεία "δια πάσαν νόσον και πάσα μαλακία".Σκοπός των εκλογών δεν είναι να ερωτηθούν οι υπήκοοι, αλλά να υπάρξει η ψευδαίσθηση ότι αποφασίζουν.Αυτή η απόφαση των πολλών,αποτελεί
και το άλλοθι για τα όσα πρόκειται να επιβληθούν. Κάθε φορά που το σύστημα προκαλεί εκλογές υπάρχει και μια συνέχεια του σχεδίου των εξουσιαστών και του συστήματος για να προχωρήσει σε όλο και περισσότερη αυταρχικότητα , ανισότητα,καταπίεση,εκμετάλλευση και υποδούλωση των υπηκόων. Τα κόμματα που κινούνται στη βάση της υπεράσπισης τάχα των συμφερόντων της τάξης που το καθένα απευθύνεται,πουλάνε ξεδιάντροπα ελπίδα και πορεία προς τα εμπρός,ανάπτυξη και ευημερία,δικαιοσύνη  και πρόοδο.Τόσα χρόνια εκλογών και δημοκρατίας υποτίθεται πως θα είχαν λύσει ,αν όχι όλα,τουλάχιστον τα περισσότερα θέματα που κάνουν τον άνθρωπο ευάλωτο. Αντ' αυτού βλέπουμε τα πάντα να γίνονται χειρότερα,η ζωή να δυσκολεύει μέρα με τη μέρα, η επιβολή και η αυταρχικότητα να θεριεύουν, η δυστυχία να διογκώνεται και η ζωή να αποτελεί μια τυπική οικονομική διαδικασία που στόχο έχει να κάνει πιο ισχυρούς και πιο ικανοποιημένους τους εξουσιαστές.

Με υποσχέσεις και προγράμματα ,που είναι καταφανέστατα ψεύτικα και παραπλανητικά, δημιουργούν την ψευδαίσθηση της ελπίδας και οι άνθρωποι προστρέχουν αέναα στις θεατρικά στημένες εκλογικές διαδικασίες και δίνουν "νομιμοποίηση" του αφανισμού της ζωής τους.

Εμφανίζονται πολλοί εκφραστές της προσπάθειας υφαρπαγής της "νομιμοποίησης" των παραπλανημένων ανθρώπων ,που νομίζουν πως καθορίζουν τα πράματα και τις ζωές τους μέσα από τις εκλογές. Κάθε άρπαγας χρησιμοποιεί τον μανδύα κάποιας ιδεολογίας που κατασκευάστηκε ακριβώς για να δίνεται η ψευδαίσθηση των διαφορετικών επιλογών. Όλες οι χρησιμοποιούμενες ιδεολογίες έχουν κοινή μήτρα ,το ιδιοκτησιακό σύστημα και δημιουργούς τους μαθητές του
εξουσιαστικού συστήματος.Η γκάμα των ιδεολογιών εκτείνεται από την ακραία εκμετάλλευση της ζωής των ανθρώπων , για χάρη των ανθρώπων (βρες το παράλογο) , μέχρι τον συναισθηματικό εξαναγκασμό του ανθρώπου να διαθέσει τη ζωή του τάχα για το κοινό καλό και την ευημερία όλων. Απ'όλα έχει το πανέρι,από φασίστες ,νεοφιλελεύθερους,φιλελεύθερους,ήπιους κεντρώους,σοσιαλδημοκράτες,αριστερούς,αριστεριστές,κομμουνιστές όλων των τάσεων και όλων των προσωποπαγών θεωρήσεων,οικολόγους μέχρι και αμεσοδημοκράτες. Για να κρύψουν οι εξουσιαστές τον σκοπό τους , δίνουν την εντύπωση πως ο κάθε άνθρωπος έχει την ευχέρεια να εκφραστεί με διαφορετικό τρόπο και έτσι κρύβουν την απουσία επιλογών.

Προκαθορίζουν τους παίχτες και το παιχνίδι στήνεται μέσα στα όρια που αυτοί το έθεσαν.

Προτάσσουν την ταξικότητα για να αποπροσανατολίσουν τον άνθρωπο και να τον
τυφλώσουν από το να δει πως το μοναδικό διαχωριστικό είναι η ελευθερία ή η
μη ελευθερία.
Συνδέουν την ταξικότητα με την βαθύτατη επιθυμία του ανθρώπου για ισότητα
και έτσι καταφέρνουν να διαχωρίσουν τους ανθρώπους , ανάλογα με τις
ιδεολογίες και την τάξη του καθενός.

Αυτό που ξεχωρίζει τον ελεύθερο από τον σκλάβο είναι ο τρόπος ζωής του καθενός.

Ο σκλάβος θέλει (ή νομίζει πως θέλει) να ζει μέσα σε όρια,με κανόνες και αρχές,και κύριο στόχο της ζωής του έχει (ή νομίζει πως έχει) να παραδώσει ένα κόσμο στα παιδιά του ,σταθερό και σύμφωνα με αυτά που έζησε(παραδοσιακό) , ώστε να νοιώθει την ψευδαίσθηση πως αφενός η ζωή του είχε κάποιο σκοπό,αφετέρου να νομίζει πως θα ζει για πάντα μέσα από τους απογόνους του.Κύριο χαρακτηριστικό του σκλάβου είναι το ότι κινείται πάντα συστηματικά και θεωρεί πως είναι κι ο ίδιος μέρος του συστήματος που καθορίζει τα πάντα,γι'αυτό και αποτελεί τον πιο φανατικό υποστηρικτή του.

Ο ελεύθερος από την άλλη,δεν θεωρεί πως πρέπει να ζει σε πλαίσια και ρόλους,θεωρεί πως η ζωή είναι μοναδική για τον καθένα και δεν αφήνει καμιά παρακαταθήκη στους επόμενους.Θεωρεί πως η δουλεία-σκλαβιά αναπαράγεται μέσα από συστήματα και γι'αυτό δεν επιβάλει,ούτε και αναφέρει τη δική του θεώρηση ως τη μόνη σωστή.

(Η διαφορά μεταξύ ελεύθερου και σκλάβου είναι πως ο πρώτος δε δεσμεύει ούτε το παρόν ,ούτε το μέλλον με "μοναδικές λύσεις" , "πρέπει" και συστήματα,ενώ ο δεύτερος υπερασπίζεται με πάθος την ιδεολογία του και θέλει οπωσδήποτε να την επιβάλλει και στους σύγχρονούς τους και στους απόγονούς του).

Στυλοβάτες του συστήματος και φανατικοί υποστηριχτές και προπαγανδιστές του οι σκλάβοι,ετοιμάζονται για άλλη μια φορά να διατρανώσουν τις "απόψεις" τους , να ψηφίσουν και να ρίξουν λίγο νερό ακόμα στο μύλο του συστήματος.

Υπερασπιστές της ζωής οι ελεύθεροι,για μια ακόμα φορά θα αποδράσουν από το συστημικό πανηγυράκι και θα ετοιμαστούν για την ολομέτωπη σύγκρουση με ό,τι καταστρέφει τη ζωή τους.


-Καμιά συμμετοχή,καμιά συννενοχή στις συστημικές φιέστες αυτοεπιβεβαίωσης.

-Πόλεμος για λευτεριά.

No comments:

Post a Comment