Λίγα λόγια για την λειτουργία του blog.

Το blog δημιουργήθηκε από ελεύθερους ανθρώπους που αγωνίζονται για την αναρχία,χωρίς συμβιβασμούς,δόγματα και μορφές εναλλακτικής εξουσίας ή κλίκας.Δίνεται η δυνατότητα στον οποιονδήποτε να εκφράσει τις απόψεις του,επικοινωνώντας μαζί μας στο lykoitounotou@riseup.net,είτε συμπράττει με κάποια ομάδα,είτε πορεύεται σαν άτομο,αρκεί αυτές να είναι αληθείς και να μην φέρουν κίνδυνο προσωπικής στοχοποίησης από τα μέσα καταστολής,σε αντίθεση με πολλά blogs και σωρό δημοσιευμάτων,απο τους υπερασπιστές του ρεφορμισμού.

Monday, June 15, 2015

Ενημέρωση για την επίθεση που δέχθηκαν οι 4,στην πλατεία Όλγας.


Σύντομη ενημέρωση για τα γεγονότα στις 13/06 το πρωί,από τους 4 συντρόφους που δέχθηκαν επίθεση


 Στις 13/06 το πρωί κατεβήκαμε στην πλατεία Όλγας για την εκδήλωση,για τα γεγονότα της Ικτίνου και τους ελεύθερους χώρους.Κατεβήκαμε νωρίτερα απο την επίσημη ώρα,περιμένοντας τους υπόλοιπους συντρόφους.

Με το που φτάσαμε στην πλατεία,χαλαροί και τελείως ανυποψίαστοι,αντικρύσαμε μία μεγάλη ομάδα ατόμων,να φοράει κράνη και κρατώντας παλούκια στα χέρια να έρχονται προς το μέρος μας.Μείναμε στο σημείο γιατί πιστέψαμε ότι θα γίνει κάποιος διάλογος(δεν φανταστήκαμε αυτό που θα επακολουθούσε γιατί ούτε και οι προθέσεις μας ήταν τέτοιες).

Χωρίς προειδοποίηση,κυκλώσαν σε δευτερόλεπτα τουλάχιστον 50 άτομα,τον ένα συντροφό μας και αρχίσαν να τον χτυπούν με τα παλούκια κυρίως στο κεφάλι και στο υπόλοιπο σώμα.Οι υπόλοιποι(2κοπέλες και 1 άντρας) που προσπαθήσαμε να ηρεμήσουμε την κατάσταση και όντας ακιντηοποιημένοι,δεχθήκαμε και εμείς επίθεση στα πόδια και στο υπόλοιπο σώμα.

Ο κλοιός των 50 ατόμων προσπάθησε να ρίξει κάτω τον συντροφό μας,ο οποίος στάθηκε στο ύψος του και κατάφερε να σπάσει τον κλοιό και να διαφύγει σε κοντινό μαγαζί,φέροντας ήδη πολλαπλά τραύματα και αιμορραγία σε κεφάλι και σώμα.

Εκείνη την ώρα στο σημείο μαζεύτηκαν παραπάνω άτομα με κράνη,ενώ πολλοί εμποδίζαν τους υπόλοιπους συντρόφους μας,που ερχόνταν για την εκδήλωση,να προσεγγίσουν την πλατεία.
Επίσης καταφθάνοντας το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που ειδοποίηθηκε από το μαγαζί που κατέφυγε ο σύντροφός μας,δεν μπορούσε να προσεγγίσει το σημείο,εμποδιζόμενο απο τους ίδιους.Μετά από μία ώρα το ασθενοφόρο κατάφερε να προσεγγίσει το μαγαζί και ο συντροφός μας,αφού ενημερώθηκε από τον ιδιοκτήτη,ότι αν δεν φύγει θα αναγκαστεί να ειδοποιήσει τους μπάτσους,περπάτησε προς το σημείο.

Αντικρύζοντας έξω τους υπόλοιπους,(οι οποίοι μόλις του είχαν επιτεθεί), τους χαμογέλασε,και αυτό ήταν και που προκάλεσε την άμεση εκτόξευση απειλών και προσπάθεια ακινητοποίησης του ασθενοφόρου με το που μπήκε μέσα.


-Ο σύντροφος παρέμεινε στο νοσοκομείο,4 ώρες,για να του κάνουν κάποια ράμματα στο κεφάλι και τις απαραίτητες εξετάσεις και μετά αποχώρησε.Οι υπόλοιποι-ες φέρουν κάποιους μώλωπες.

-Στο σημείο της επίθεσης, χάθηκε μία τσάντα η οποία περιείχε 47 κείμενα για την εκδήλωση,κλειδιά,χρήματα και προσωπικά αντικείμενα.
                                                     

2 comments:

  1. ΑνένταχτοςJune 15, 2015 at 5:30 PM

    Ειναι παρακμή και ξεφτίλα αυτό που έγινε και γενικότερα οι επιθέσεις που γίνονται απο άτομα που υποτίθεται ειναι "αντιεξουσιαστές" και βασίζονται στην αλληλεγγυή και στην αναρχία
    Τα άτομα αυτά δεν διαφέρουν σε αντίληψη και νοοτροπία απο τους ΚΝΙΤΕΣ και τους Σταλινικούς
    Εαν πραγματικά θέλουμε να ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ την ΚΟΙΝΩΝΙΑ πρέπει να ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ τον ΕΑΥΤΟ μας και να περάσουμε σε ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ
    Ούτε σε ξυλίκια, ουτέ σε ανούσιες κόντρες κλπ
    Στην πάτρα δυστυχώς κουμάντο κάνουν κλίκες

    ReplyDelete
  2. Στην πάτρα κουμάντο οι κλίκες στα στέκια τους και στα μεταξύ τους.Ο πολύς κόσμος δεν ασχολείται πλέον γιατί βαρέθηκε το σκηνικό.Για να δείξουν ότι υπαρχει κάτι επιστρατεύσαν κόσμο από αθήνα και τριγύρω,μόνο και μόνο για να τρομοκρατήσουν τους υπόλοιπους να τους ακολουθήσουν.Μάλλον οι τραμπούκοι που ισχυρίζονται είναι οι ίδιοι.Ο κόσμος βλέπει όμως,τα πάντα αλλάζουν κι η αλήθεια πάντα φαίνεται στο τέλος.

    ReplyDelete